Jouw bezoek aan Berlijn

Wil je een dagje of paar dagen naar Berlijn gaan? Dan is het handig als je vooraf al wat dingen geregeld hebt. Wil je overnachten in Berlijn, dan zul je een accommodatie moeten regelen. In Berlijn kun je sfeervolle hotels boeken, overnachten in goedkopere hotels of kiezen voor het gemak van een appartement. Hoe vroeger je boekt, des te lager de prijzen over het algemeen zijn. Voor de reis naar Berlijn moet je mogelijk ook iets regelen. Vooraf reserveren is dan vaak het handigste.

Eenmaal in Berlijn gearriveerd, zul je het nodige willen gaan zien en doen. Moet je kaartjes regelen, een plekje reserveren of wil je aan een tour door de stad deelnemen? Kijk van tevoren wat er te doen is, hoe het zit met de tijden en mogelijkheden en indien nodig, reserveer alvast jouw plekje.

Op deze pagina hebben we alles voor je op een rijtje gezet waarmee jij jouw reis naar Berlijn kunt regelen.

Naar Berlijn reizen

Reis je met de eigen auto of op een andere manier naar Berlijn? Boek jouw reis naar Berlijn of kijk hoe het zit met parkeren in Berlijn.

treintickets naar Berlijn via NS International
busreizen met Flixbus naar Berlijn

Reis je met de eigen auto naar Berlijn? Dan is een Duitse milieusticker verplicht om een groot deel van de stad in te mogen rijden.

Je moet de Duitse milieusticker voor je bezoek aanschaffen. Dat kan o.a. bij de Milieusticker Shop.

Hotel boeken

Boek jouw hotel in Berlijn. Er zijn verschillende aanbieders waar je een hotelkamer of appartement in Berlijn kunt boeken. Denk aan bekende websites zoals booking.com, aan bekende touroperators en aan in stedentrips gespecialiseerde sites.

Berlijn hotels en stedentrips – booking.com
Berlijn hotels en stedentrips – tui.nl
Berlijn hotels en stedentrips – voordeeluitjes.nl
Berlijn hotels en stedentrips – weekendjeweg.nl
Berlijn hotels en stedentrips – D-Reizen

Vind de beste prijzen
Wil je de prijzen voor accommodaties in Berlijn met elkaar vergelijken? Met Trivago kun je de kamerprijzen van verschillende aanbieders vergelijken en de beste prijs voor jouw hotelkamer of appartement in Berlijn vinden.

vind de beste prijzen in Berlijn

Activiteiten

Ga je de hoogtepunten van Berlijn ontdekken tijdens jouw stedentrip? Het vooraf regelen van je entreetickets kan tijd besparen of teleurstellingen voorkomen. Voor sommige activiteiten is reserveren zelfs verplicht. Via betrouwbare aanbieders zoals Tiqets en GetYourGuide kun je tal van excursies, en entreetickets en activiteiten in Berlijn boeken.

Berlijn activiteiten en tickets via GetYourGuide
Berlijn activiteiten en tickets via Tiqets

Voordeel met een stadspas

Met een zogenaamde stadspas (ook wel city pass, city card of voordeelpas genoemd) kun je als toerist verschillende voordelen hebben als je Berlijn bezoekt. Denk aan gratis entree tot bezienswaardigheden, kortingen, gratis reizen met openbaar vervoer of voorrang bij attracties. Voor Berlijn kun je met de volgende stadspas(sen) voordeel krijgen tijdens jouw bezoek:

###

Openbaar vervoer

Ben je van plan om in Berlijn met het openbaar vervoer te gaan reizen? Misschien is het handig om alvast de app van het OV-bedrijf te downloaden, dagkaarten voor het OV te kopen of losse tickets aan te schaffen.

###

Fietstocht

Een georganiseerde fietstocht met gids is een ideale manier om een bestemming te leren kennen. In een paar uur tijd ontdek je op een leuke, gezonde en leerzame manier de hoogtepunten en leuke plekjes van Berlijn kennen. Voor de fietstochten van Baja Bikes – de grootste aanbieder van fietstochten – is een reservering nodig.

bekijk de fietstochten in Berlijn

Stadswandeling

Liever wandelen dan fietsen? Voor Berlijn zijn er verschillende stadswandelingen samengesteld. Dit zijn populaire stadswandelingen in Berlijn:

###